Más vistas

Gorg Revista Bibliogràfica

ISBN
978-84-934833-2-6
NÚMERO
1 al 29
EDICIÓ
1969-1972
PREU

Availability: En existencia

€ 30,00

* Campos requeridos

€ 30,00

CONTINGUT

Publicació cultural valenciana dels anys 70. Va ser una fita important de la normalització cultural i un element que afavorì una relació fluida amb la cultura europea. La revista Gorg, amb els seus vint-i-nou números apareguts entre juny de 1969 i abril de 1972, va ser una resposta parcial —i no per culpa del seu editor ni dels responsables de la publicació— a una necessitat informativa, cultural i lingüística —en definitiva, política— que no trobava, ni podia trobar, una resposta adequada, en el marc de la manca de llibertats civils arbitrat pel franquisme, ni tan sols després de les mesures de reforma en el sistema de censura definides per l’anomenada llei  de premsa i impremta (1966), promulgada quan Manuel Fraga Iribarne era ministre d’Informació i Turisme, en uns moments en què la dictadura mirava de maquillar-se amb més o menys voluntat.


La concepció de Gorg defugia, des del principi, la temptació del localisme. Així calgué aclarir-ho en una nota editorial apareguda ja en el número 3, en resposta a un lector que sens dubte reclamava que l’atenció se circumscrivís als temes del país. En la nota s’afirmava: el Butlletí Gorg, dins el context històric i cultural on s'insereix, es pren especialment com a missió la d'introduir el lector en la profunda coneixença de les nostres coses: tant en l'estudi de les nostres realitats com en el gaudi de les pròpies belleses literàries, artístiques i naturals. Però no pot desconèixer la consideració acurada, des del nostre punt de vista, dels esdeveniments, progressos i problemes del nostre món i del nostre temps en general.”


Números publicats: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 i 29.


Els Quaderns de Gorg

- Estimem la nostra llengua,  per Josep Melià i Manuel Sanchis Guarner. (Els Quaderns; 1)
- L'ingenu, per Voltaire. (Els Quaderns. La ploma; 1)
- 4 elogis i 4 cues, per Carles Salvador. (Els Quaderns; 2)
- Cançoneret Valencià de Nadal, per Manuel Sanchis Guarner. (Els Quaderns; 3)
- L'ombra de l'escorpí, per Maria Aurèlia Capmany. (Els Quaderns; 4)
- Falles 1974 (Els Quaderns; 5)
- Goigs valencians : segles XIV al XX amb selecció, pròleg i notes de Ricard Blasco. (Els Quaderns; 6-7)
- La Germania dels menestrals de València, ordenada per Miquel Garcia … ; modernització ortogràfica, notes lingüístiques i glossari Enric Valor. (Els Quaderns. El Mollinell; 8)
- Nova frontera econòmica : País Valencià 1974, per Joan Fuster, Ernest Lluch, M. García Bonafé, Lluís Font de Mora i Vicent Ventura. (Els Quaderns. El molinell; 9)
- De cara al país, per Francesc de P. Burguera. (Els Quaderns. El molinell; 10)
- Homenatge a la imprenta valenciana 1474-1974. (Els Quaderns; 11)


Per a saber mès

Els índexs de Gorg: Números, autors i seccions, per Alfonso Moreira i Lola Miñarro.
Faxdocs 21/2006. Documents de Treball de Faximil Edicions Digitals. [+]
Gorg, una possibilitat decapitada, per Francesc Pérez i Moragón. Faxdocs 20/2006. Documents de Treball de Faximil Edicions Digitals. [+]
En defensa del regionalismo: Proceso a la revista Gorg, por Juan J. Senent Anaya. València: Editorial Gorg (5,6 Mb), 1976. [+]
Un intent de normalitat cultural per Ana Gimeno. Levante-EMV. Suplement Posdata. 2 febrer 2007. [+]
Gorg o la veu silenciada per Enric Orts per a El Punt. País Valencià, 21 al 27 de gener de 2007. [+]
Edició digital de Gorg per Víctor Gómez Labrado en Revista de la Biblioteca Valenciana, número 14 de Gener de 2007. [+]
Periodisme i fet literari. El cas de Gorg per Vicent Salvador. En Els arxius del discurs. Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i Publicacions de l'Abadia de Monserrat, 2001. [+]


caratulaNota informativa: Les col·leccions completes no es descarreguen de manera automàtica a causa de la seua gran extensió. Faximil Edicions Digitals compta amb un servei de descàrregues massives al qual emmagatzema la totalitat dels paquets de les revistes completes. Una vegada realitzada la compra Faximil Edicions Digitals li remetrà un correu electrònic indicant-li l'adreça de descàrrega. Per defecte s'entén que es desitja rebre la col·lecció completa en format descarregable. Si bé. desitja que l'enviament es realitzi per correu ordinari (en format CD o DVD) posi's en contacte amb nosaltres emplenant el formulari de contacte indicant aquesta alternativa i incloent les seves dades postals.